Защо създаването на рутина е важно?

 

Спящо бебе

 

Защо създаването на рутина е важно?

Всички сме родители по различен начин - щяхме да сме скучни, ако бяхме еднакви! Що се отнася до бебета обаче, рутината е нещо важно. Рутината е безопасна и сигурна. Успокояваща е. Бебетата знаят какво предстои и не се сблъскват с каквито и да било неприятни изненади. Ако те се чувстват спокойни, това помага да ги успокоите вечер и да са щастливи през целия ден.

Преди лягане

  • Времето за къпане е важен ритуал, обикновено вечерен, който помага на бебето да се отпусне и успокои преди сън.
  • След къпане е добре да се използва малко количество овлажняващ крем за и да се нанесе крем срещу подсичане. Това е особено важно през нощта, когато пелената е поставена най-дълго време. Така предпазваме кожата от подсичане или обрив. За целта може да използвате Bepanthen® УНГВЕНТ, който се грижи за меката и чувствителна кожа на Вашето бебе. Това е продукт, който може да се използва при всяка смяна на пелените, тъй като не съдържа аромати, консерванти, оцветители или антисептици. Той е подходящ дори за много чувствителната кожа на недоносените бебета*
  • След това идва време за масаж, обличане на пижама, последвано от мляко преди сън.
  • И накрая е време да се настаните на удобно място за вечерното гушкане и приказка преди лягане.

*Putet G. Guy B, el. Al. Effect of Bepanthen Ointment on the prevention and treatment of diaper rash on premature and full-term babies, 63:33-38,2001

Alt text

Сутрешна рутина

Ето един вариант за сутрешна рутина, който разбира се, ще се адаптира спрямо Вашето ежедневие.

  • Събуждане - първото нещо, което е добре да направите, е да се смени пелената на бебето. До сутринта то ще е прекарало с пелената си няколко часа, така че тя винаги е пълна и тежка. Тъй като вече е било с пелената дълго време, добре е кожата да подиша и да се предпази от подсичане със защитна бариера върху нея. Кремът Bepanthen® Унгвент е перфектен за това - лесен за нанасяне, дишащ и идеален за деликатната кожа, тъй като не съдържа аромати, консерванти, оцветители и антисептици. Той образува защитна, прозрачна бариера за спиране на дразнителите и триенето върху кожата на вашето бебе. Това действа благодарение на формулировка „вода-в-масло“, която спомага за хидратирането на кожата.

 

Alt text
  • Обличане – това е дейност, която може да съчетаете със забавление и игри.
  • Закуска - след като сте се уверили, че дупето е чисто и защитено, храната е на дневен ред.
  • Игри и разходка – времето за игра е ключово за развитието на Вашето бебе, точно както и ежедневните разходки на чист въздух.
Alt text
  • Време за кратък сън – бебетата имат нужда от сън, за да растат здрави и щастливи. В периода между закуската и обяда е добре бебето Ви да има определен период за кратка дрямка. Ако сте навън, то може да спи в количката, а ако сте у дома – в леглото си. Ако забележите сигналите за сънливост, триене на очички или ушички и прозяване, можете да приспите бебето, преди да започне да плаче!

Рутината понякога може да изглежда малко досадна и един от негативите е да я нарушите! Може да се сблъскате с уморено, объркано, сърдито дете, когато за няколко дни оставите нещата просто така, но като цяло си струва да продължите и да постигнете онова, което работи за Вас и Вашето бебе.

Image

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу: https://www.bayer.com/bg/bg/pharmacovigilance