За Bepanthen®

Жена с много лунички

История на Bepanthen®

Bepanthen® е създаден през 1944 г. в Швейцария. От три продукта в началото, включително основният продукт Bepanthen® Унгвент, постепенно се развива широка продуктова гама. Байер управлява марката Bepanthen® от 2005 г. насам.
Bepanthen® продължава да изследва темата за грижата и здравето на кожата чрез постоянни иновации и развитие.

Ключовата съставка: провитамин B5

През годините нашите учени използват лечебната сила на декспантенол, известен още като провитамин B5, който се използва във всички наши продукти. Другото име на провитамин В5 е „витаминът за кожата“, той помага за поддържането на здравето на кожата и участва в много метаболитни процеси на тялото.

 

На клетъчно ниво провитамин B5 се превръща бързо в пантотенова киселина, която играе важна роля при метаболизма на коензим А. Това от своя страна подпомага възстановителния процес на клетката, като спомага регенерирането на епителната тъкан на кожата. Провитамин B5 също така:

  • Спомага за клетъчното делене и миграцията на клетките;
  • Подпомага производството на липиди в кожата;
  • Ускорява растежа на тъканите;
  • Облекчава възпалението;
  • Лекува повърхността на кожата;
  • Повишава задържането на влагата на кожата.

Накратко, провитамин B5 помага деликатно за естественото възстановяване на кожата, като същевременно я поддържа мека, гладка и хидратирана.

Продуктите на Bepanthen®

Ние сме ангажирани с разработването на формули, които са ефективни и деликатни за кожата. Ето защо работим в тясно сътрудничество със специалисти дерматолози, чийто многогодишен опит гарантира, че нашите продукти предлагат това, от което се нуждае кожата Ви.
Продуктите на Bepanthen® са подходящи за цялото семейство, защото предпазват кожата още от първия ден на живота и са съобразени с различните нужди на Вашата кожа. Разработихме формули за грижа за бебето, екзема (или атопичен дерматит), суха и чувствителна кожа и т.н. Всички продукти на Bepanthen® са без аромати, оцветители и консерванти и следователно са подходящи за най-малките членове на семейството. За да се грижите добре от самото начало, за Вас и Вашето семейство.

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу: https://www.bayer.com/bg/bg/pharmacovigilance