Суха кожа на краката и стъпалата

Суха кожа на краката и стъпалата

Със сигурност се питате защо тези сухи зони са се появили точно по краката и стъпалата.
Когато роговият слой на кожата е в добро състояние, т.е. има добро ниво на хидратация, тя може да ни осигури оптимална защита. Ако по кожата на краката имате сухи зони, значи е намаляло количеството на естествените кожни мазнини. Възможно е това да се прояви върху ограничени участъци (напр. само върху краката). Възрастта, генетичната предразположеност или прилагането на определени продукти върху кожата на краката Ви, заедно с други фактори, оказват влияние върху нивото на хидратация на кожата.
Когато усещате кожата на краката си суха, тя не просто задържа по-малко влага, вероятно е и по-чувствителна към влиянието на околната среда.
При сухи стъпала роговият слой (съставна част на кожата) играе съществена роля. Ако той е в добро състояние, кожата е мека и еластична. Различни фактори могат да влияят върху сухотата на кожата на стъпалата и появата на дехидратирани зони:  

  • Генетична предразположеност
  • Възраст
  • Ползване на прекалено топла вода
  • Неподходящи обувки/чорапи

Как да предпазите кожата на Вашите крака и стъпала

Третирайте кожата редовно! Усещането при сухи крака и стъпала може да е доста неприятно. За щастие Bepanthen® предлага различни продукти, които осигуряват грижа за Вашата суха кожа. Кой продукт е подходящ за Вас?

1. Bepanthen® УНГВЕНТ 

Унгвентът се състои основно от липиди. Bepanthen® УНГВЕНТ осигурява предпазен слой мазнина върху кожата, но не запушва порите. Унгвентът защитава кожата също и от влиянието на околната среда.  Благодарение на формулата „вода-в-масло“ и на естествените съставки декспантенол и ланолин, Bepanthen® УНГВЕНТ има ефикасно двойно действие - защитава отвътре и я защитава кожата от външни дразнители и триене. Идеален е за кожа със сухи и грапави зони, например бузи, устни, лакти, колене, пети, кокалчета и пръсти. При необходимост нанасяйте Bepanthen® УНГВЕНТ по няколко пъти на ден върху проблемните зони. 
Прочетете повече за Bepanthen® УНГВЕНТ.

2. Bepanthen® КРЕМ

Кремът се нанася много лесно и попива бързо. Има защитен, омекотяващ и освежаващ ефект върху кожата. Идеален е за сухата и уязвима кожа на лицето и шията или за грапавата и загрубяла кожа на ръцете, стъпалата и краката. За оздравяване, регенерация и грижа за кожата, Bepanthen® КРЕМ се нанася на тънък слой един или повече пъти на ден и незабавно се абсорбира от кожата.

Прочетете повече за Bepanthen® КРЕМ​​​​​​

Image

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу: https://www.bayer.com/bg/bg/pharmacovigilance