Суха кожа при бебета

Суха бебешка кожа

Сухата кожа при бебетата често не е свързана с проблем, но може да предизвика дискомфорт. Важно е бебето да не разчесва сухата кожа. Това обаче е лесно на теория, но трудно на практика. Разчесването възпрепятства естественото възстановяване на кожата, което е изключително важно, тъй като кожата трябва да изгради естествена бариера срещу влиянието на околната среда.
Как се появява сухата кожа при децата?
Когато роговият слой на кожата е в добро състояние, т.е. има добро ниво на хидратация, тя може да осигури оптимална защита, а усещането при допир е за еластичност, мекота и сила. Ако кожата на бебето Ви, като цяло е суха или има дехидратирани зони, например в областта на лицето или в областта на ръцете и краката, това означава, че количеството на естествените кожни мазнини в тези зони е намаляло. Кожата там не само съдържа по-малко вода, но може да е по-чувствителна към влиянието на околната среда. 

Суха кожа може да се наблюдава при:

  • Прекалено дълъг престой в твърде топла вода
  • В следствие на съдържание на хлор в плувния басейн (при бебешко плуване)
  • При твърде дълго стоене под душа с бебето
  • При чувствителна кожа
  • При алергия

Какво можете да направите, ако кожата на бебето Ви е суха в определени зони?

Третирайте редовно кожата на Вашето бебе! Ако количеството на естествените кожни мазнини е намаляло, хидратирането на кожата трябва да бъде подпомогнато. Освен това сухата кожа на лицето на Вашето бебе може да се зачерви и да изпръхне, както и да се напука. Сухата кожа може да причини сериозен дискомфорт. Bepanthen® предлага различни продукти, осигуряващи нежна грижа за кожата на бебето Ви. Кой продукт е най-подходящ за състоянието на кожата на Вашето дете?

Bepanthen® УНГВЕНТ: за кожа с възпалени и сухи зони

По кожата на бебето има възпалени и сухи зони? Използвайте Bepanthen® УНГВЕНТ. Унгвентът се състои основно от липидни вещества и след нанасяне върху кожата за известно време създава мазен слой. Освен че осигурява интензивна грижа, унгвентът предпазва кожата на Вашето дете и от влиянието на околната среда.
Идеален е за сухата и грапава кожа на бузките, устните, лактите, коленете, стъпалата, кокалчетата и пръстите на Вашето дете. 
Прочетете повече за Bepanthen® УНГВЕНТ.

Суха, чувствителна кожа

При суха и чувствителна кожа решението е Bepanthen® СЕНСИДЕРМ крем. Уникалната формула добавя ново измерение към ежедневната грижа и защита за детската кожа. Той осигурява дълготрайна хидратация. Може да  се използва и при сърбеж, зачервяване, алергични реакции. Съдържа пантенол, физиологични овлажнители (глицерин), естествени липиди (серадмиди). Не съдържа парфюми, консерванти или емулгатори и кортизон.
Прочетете повече за Bepanthen® СЕНСИДЕРМ крем .

Суха кожа след плуване 

За бебетата плуването може да бъде много приятно занимание. Понякога хлорираната вода може да има негативен ефект върху чувствителната кожа на Вашето дете. При кожа със зачервени и сухи зони след плуване, решението е Bepanthen® УНГВЕНТ. Той осигурява защита за кожата на Вашето бебе и подпомага естественото ѝ възстановяване*.
Прочетете повече за Bepanthen® УНГВЕНТ.

Суха кожа през зимата

При зачервени и грапави зони върху кожата, предизвикани от острия есенен вятър, сухия въздух у дома, следствие на отоплението или при напукана кожа на ръцете, причинена от суровото зимно време, подходящото решение е Bepanthen® УНГВЕНТ. Той предпазва кожата на Вашето дете и подпомага естественото ѝ възстановяване *.
Прочетете повече за Bepanthen® УНГВЕНТ.

Суха кожа или кожа с дехидратирани зони при Вашето бебе

Често се прибягва до ползване на крем едва след като кожата на бебето стане суха или зони от нея се дехидратират. Третирането се пропуска особено, ако дехидратацията на кожата не е обичайно състояние. 
Затова е полезно сухата кожа или дехидратираните зони от кожата да бъдат подхранвани превантивно.
Това означава, че не трябва да чакате сухите зони да се разширят. Може да опитате да мажете сухите, зачервени или предразположени към екзема зони по кожата на Вашето дете с Bepanthen® СЕНСИДЕРМ крем . Кремът осигурява естествена бариера на кожата и е подходящ за подхранване и грижа за суха и чувствителна кожа. За малки дехидратирани участъци можете да използвате  Bepanthen® УНГВЕНТ.

Екземни петна по кожата

По кожата на Вашето бебе могат да се появят екземни петна, които може да третирате с Bepanthen® СЕНСИДЕРМ крем . Кремът е продукт без кортизон, който облекчава сърбежа и зачервяването при кожни раздразнения. Той подпомага естественото възстановяване на бариерната функция на кожата, хидратира и регенерира. Препоръчва се при сърбеж, зачервяване, алергични реакции, суха кожа и при други признаци на екзема. Съдържа пантенол, физиологични овлажнители (глицерин), естествени липиди (серадмиди). Не съдържа парфюми, консерванти, емулгатори и кортизон.

Image

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу: https://www.bayer.com/bg/bg/pharmacovigilance