Съвети за мама

Щастливо и усмихнато семейство

Съвети

Вижте няколко съвета, които ще Ви улеснят в грижата за кожата през първите месеци заедно с Вашето бебе. Bepanthen® може да помогне и в грижата за Вашата кожа.

Сменяйте често пелените, за да ограничите възможния контакт на чувствителната бебешка кожа с урината и фекалиите.
Дайте шанс на кожата да "диша" като избягвате синтетичното бельо и тесните дрешки, а пелените за еднократна употреба не трябва да бъдат много стегнати. Позволете на бебето да рита без пелени колкото се може повече, при подходяща за него стайна температура.
Почиствайте кожата на бебешкото дупе при всяка смяна - бебешкото дупе трябва да бъде добре почистено и кожата трябва да е суха преди поставянето на чистата пелена. Мокрите кърпички са неподходящи при възпалена или чувствителна кожа, вместо тях могат да се ползват памучни тампони и топла вода.
 

Щастливо семейство

Ежедневна грижа. Нанасяйте върху дупето на Вашето бебе тънък слой Bepanthen® Унгвент при всяка смяна на пелените, особено преди лягане, за да бъде кожата здрава и хидратирана.
Посещение при лекар. В повечето случаи подсичането ще премине при полагане на необходимите грижи от Ваша страна и с помощта на Bepanthen® Унгвент. Ако кожата продължава да е възпалена, най-вероятно е възникнала инфекция. Обърнете се към Вашия лекар, ако:

  • подсичането се разпространява извън областта на пелената
  • кожата е нацепена или сълзи
  • бебето има температура и не се чувства добре
  • подсичането не се повлиява от Bepanthen® Унгвент

 

 

Image

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу: https://www.bayer.com/bg/bg/pharmacovigilance