Суха кожа при децата

Суха кожа при децата

Сухата кожа при децата често не представлява проблем, но може да предизвика сериозен дискомфорт. Сухите зони създават и неприятно чувство при допир.
Важно е децата да не разчесват сухата кожа, защото това би нарушило естественото ѝ възстановяване, което е от съществено значение за повторното изграждане на естествена бариера срещу влиянието на околната среда.
Как се появява сухата кожа при децата?
Когато роговият слой на кожата е в добро състояние, т.е. е правилно хидратиран, той може да ни осигури оптимална защита, а усещането при допир да е за еластичност, мекота и сила. Ако Вашето бебе има суха кожа или кожа с дехидратирани зони  в областтта на лицето или в областта на ръцете и краката, това най-вероятно означава, че е намаляло количеството на естествените кожни мазнини на тези места. Кожата там не само съдържа по-малко вода, но може да е по-чувствителна към влиянието на околната среда. Знаете ли, че кожата се дехидратира при къпане с прекалено гореща вода?

Причините за изсушаване  кожата основно са:

  • Прекалено топли и продължителни бани
  • Хлор в басейна
  • Чувствителна кожа

Какво можете да направите срещу появата на сухи зони по кожата на вашето дете?

Овлажнявайте кожата редовно! Ако количеството на естествени кожни мазнини е намаляло, хидратирането ѝ трябва да бъде подпомогнато. Освен това сухата кожа по лицето на детето Ви може да се зачерви и да изпръхне, както и да се напука.
Сухата кожа може да причини значителен дискомфорт. За щастие Bepanthen® предлага различни продукти, с които да се погрижите за сухата кожа на детето си. Кой продукт е най-подходящ за кожата на Вашето дете?

Петна, следствие на игра навън: детска кожа с възпалени и грапави зони

След игра навън, понякога е възможно да се появят възпалени или грапави зони по кожата на ръцете или краката на Вашето дете. Върху тях лесно може да бъде нанесен Bepanthen® УНГВЕНТ. Унгвентът съдържа основно липиди. След нанасяне върху кожата за известно време се образува мазен слой. Освен че осигурява интензивна грижа, унгвентът предпазва кожата и от влиянието на околната среда. Идеален е за суха и възпалена кожа по бузките, устните, лактите, коленете, стъпалата, кокалчетата и пръстите. 
Прочетете повече за Bepanthen® УНГВЕНТ.

Суха, чувствителна кожа

При суха и чувствителна кожа решението е Bepanthen® КРЕМ, който хидратира, охлажда и възстановява дехидратираната и чувствителна кожа. Има много добра поносимост, тъй като не съдържа парфюми или оцветители, включва определен брой съставки и има неутрално рН.
Прочетете повече за Bepanthen® КРЕМ.

Суха кожа след плуване 

При кожа със зачервени и грапави зони, след плуване, решението отново е Bepanthen® УНГВЕНТ. Той предпазва кожата на Вашето дете и подпомага естественото ѝ възстановяване. За по-големи сухи участъци по детската кожа, например по ръцете и краката, можете да използвате Bepanthen® КРЕМ.
Прочетете повече за Bepanthen
® КРЕМ.

Суха кожа през зимата

При зачервени, грапави зони по кожата, причинени от остър есенен вятър, сух въздух у дома, заради отоплението или при напукана кожа, следствие на суровото зимно време, подходящото решение е Bepanthen® УНГВЕНТ. Той предпазва кожата на Вашето дете и подпомага естественото ѝ възстановяване.
Прочети повече за Bepanthen® УНГВЕНТ.

Суха кожа (кожа с дехидратирани зони)

Нерядко употребата на Bepanthen® започва едва след като кожата на Вашето бебе стане суха или зони от нея се дехидратират. Нанасянето се пропуска особено, когато дехидратирането не е обичайно състояние. Затова е полезно сухата кожа или дехидратираните зони да бъдат подхранени или намазани превантивно. Това означава, че не трябва да чакате докато зоните се разширят.
 
Опитайте да нанасяте Bepanthen® КРЕМ върху сухите, зачервени или предразположени към екзема зони върху кожата на Вашето дете. Кремът е подходящ за ежедневна грижа, както и за подхранване и поддържане на сухата и чувствителна кожа след период на екзема, както и за подсилване на естествената ѝ защитна бариера. Върху неголеми зони можете да използвате Bepanthen® Защитен унгвент.

Екземни зони по кожата

Неприятно е, когато детето Ви може да изпитва и сериозен дискомфорт от екземни участъци по своята кожа. Bepanthen® СЕНСИДЕРМ крем помага при зачервени, сърбящи участъци по кожата на Вашето дете. Благодарение на своята формула, той е ефективен, защото възстановява бариерната функция – съдържа естествени липиди, които подпомагат възстановяването на роговия слой на кожата и облекчават сърбежа и зачервяването. Също така има хидратиращ ефект: глицеринът (физиологичен овлажнител) задържа влагата в кожата, а пантенолът естествено овлажнява кожата.

Прочетете повече за Bepanthen® СЕНСИДЕРМ крем.

Image

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу: https://www.bayer.com/bg/bg/pharmacovigilance