Суха кожа на лицето

Суха кожа на лицето

Сухата кожа на лицето не е опасна, но може да причини неприятно усещане. Сухите участъци по кожата създават неприятно усещане, освен това не са и естетични. Сухите зони по лицето често се появяват на едно и също място, предимно около носа, в основата на веждите, до ушите, около ъглите на очите или върху клепачите.

Грижа за сухата кожа на лицето

Защитете кожата си! Ако количеството на естествените мазнини в кожата ви е намаляло, хидратирането ѝ трябва да бъде подпомогнато. Освен това сухата кожа на лицето може да се зачерви и да изпръхне, както и да се напука. За щастие Bepanthen® предлага различни продукти, които осигуряват грижа за Вашата суха кожа. Кой продукт е подходящ за Вас?

1. Bepanthen® УНГВЕНТ

Унгвентът се състои основно от липиди. Bepanthen® УНГВЕНТ осигурява предпазен слой мазнина върху кожата, но не запушва порите. Унгвентът защитава кожата също и от влиянието на околната среда.  Благодарение на формулата „вода-в-масло“ и на естествените съставки декспантенол и ланолин, Bepanthen® УНГВЕНТ има ефикасно двойно действие - защитава кожата както отвътре, така и от външни дразнители и триене. Идеален е за кожа със сухи и грапави зони, например бузи, устни, лакти, колене, пети, кокалчета и пръсти. При необходимост нанасяйте Bepanthen® УНГВЕНТ по няколко пъти на ден върху проблемните зони. 

Прочетете повече за Bepanthen® УНГВЕНТ.

2. Bepanthen® КРЕМ

Кремът се нанася много лесно и попива бързо. Има защитен, омекотяващ и освежаващ ефект върху кожата. Идеален е за сухата и уязвима кожа на лицето и шията или за грапавата и загрубяла кожа на ръцете, стъпалата и краката. За оздравяване, регенерация и грижа за кожата, Bepanthen КРЕМ се нанася на тънък слой един или повече пъти на ден и незабавно се абсорбира от кожата.

Прочетете повече за Bepanthen® КРЕМ

3. Bepanthen® СЕНСИДЕРМ крем

Кремът е продукт без кортизон, който облекчава сърбежа и зачервяването при кожни раздразнения. Той подпомага естественото възстановяване на бариерната функция на кожата, хидратира и регенерира. Препоръчва се при сърбеж, зачервяване, алергични реакции, суха кожа и при признаци на екзема. Съдържа пантенол, физиологични овлажнители (глицерин), естествени липиди (серадмиди). Не съдържа парфюми, консерванти, емулгатори и кортизон.

Прочетете повече за Bepanthen® СЕНСИДЕРМ крем .

Image

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу: https://www.bayer.com/bg/bg/pharmacovigilance