Суха кожа през зимата

Суха кожа през зимата

Зимните преживявания винаги са незабравими: зимните празници, кънки на лед и вкусна чаша горещ шоколад след дълга разходка в снега. Но мнозина може да трябва да полагат допълнителна грижа за кожата си през зимата.   
През зимния период рискът от изсушаване на кожата е най-голям. Това се дължи преди всичко на сухото и студено време. Не подценявайте и ефекта от отоплението вкъщи или в офиса. Тези обстоятелства са причината за повишения риск от дехидратиране на кожата през зимата.
Сухотата на кожата не е опасна, но може да предизвика сериозен дискомфорт. Сухите участъци по кожата създават неприятно усещане при допир, освен това не са естетични.

Какво предизвиква сухотата при кожата?

Когато роговият слой на кожата е в добро състояние, т.е. има добро ниво на хидратация, тя може да ни осигури оптимална защита, а усещането при допир да е за еластичност, мекота и сила. Ако имате суха кожа на лицето, това означава, че е намаляло количеството на естествените кожни мазнини. Кожата там не само задържа по-малко влага, но може и да е  по-чувствителна към влиянието на околната среда. Знаете ли например, че кожата се дехидратира при къпане с прекалено гореща вода?

Ето как трябва да се грижите за сухата кожа

Овлажнявайте кожата си редовно! Количеството на кожните мазнини е намаляло, поради което хидратирането ѝ трябва да бъде подпомогнато. Сухата кожа на лицето може да се зачерви и да изпръхне, както и да се напука.
Сухата кожа може да причини значителен дискомфорт. За щастие Bepanthen® предлага различни продукти, които осигуряват грижа за сухата кожа. Кой продукт е подходящ за Вас?

Bepanthen® УНГВЕНТ 

Унгвентът се състои основно от мазнина. Bepanthen® УНГВЕНТ осигурява предпазен слой мазнина върху кожата, но не запушва порите. Унгвентът защитава кожата също и от влиянието на околната среда.  Благодарение на формулата „вода-в-масло“ и на естествените съставки декспантенол и ланолин, Bepanthen® УНГВЕНТ има ефикасно двойно действие - защитава кожата отвътре и я защитава  от външни дразнители и триене. Идеален е за кожа със сухи и грапави зони, например бузи, устни, лакти, колене, пети, кокалчета и пръсти. При необходимост нанасяйте Bepanthen® УНГВЕНТ по няколко пъти на ден върху проблемните зони. 
Прочетете повече за Bepanthen® УНГВЕНТ.

Bepanthen® КРЕМ

Кремът се нанася много лесно и попива бързо. Има защитен, омекотяващ и освежаващ ефект върху кожата. Идеален е за сухата и уязвима кожа на лицето и шията или за грапавата и загрубяла кожа на ръцете, стъпалата и краката. За оздравяване, регенерация и грижа за кожата, Bepanthen® КРЕМ се нанася на тънък слой един или повече пъти на ден и незабавно се абсорбира от кожата.

Прочетете повече за Bepanthen® КРЕМ

Избавете се бързо от дехидратираните зони през зимата

Мнозина започват да нанасят Bepanthen® едва когато върху кожата се появт сухи зони. Полезно е дехидратираните и чувствителни участъци да се подхранват предварително, особено през зимата, когато съществува ежедневен риск от напукване на кожата на кокалчетата, ръцете и лактите. Не допускайте разрастване на сухите зони върху малките сухи кожни участъци. В такива случаи може да нанасяте Bepanthen® УНГВЕНТ.  За ежедневна интензивна грижа и защита на цялото тяло изпробвайте Bepanthen® КРЕМ.

Image

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу: https://www.bayer.com/bg/bg/pharmacovigilance