Екзема

Дете, което маже ръката си с крем

Екзема

Кожата на бебетата е по-чувствителна към въздействията на околната среда, в сравнение с кожата на възрастните. Екземата може да се прояви през първите седмици от живота, например като изсъхване или лезии по челото, бузките, брадичката или бедрата. Сърбежът може дори да попречи на спокойния сън на Вашето бебе.

Научете повече

Бебешко краче с екзема на глезена

Научете за Екзема

Ние сме сериозно ангажирани с грижата за здравето на семейството и разбираме, че може да бъде мъчително да виждате член на семейството си, който се бори с кожно заболяване. Ето защо вложихме много години в проучване за намаляване на физическия и психическия дискомфорт от най-честото дерматологично заболяване на нашето време – екземата (или атопичен дерматит - АД).

Научете повече

Дете с екзема на лицето, гушнато в майка си

Екзема при бебета и малки деца

Когато бебетата и малките деца страдат от екзема (или атопичен дерматит – АД), това е болезнено и мъчително не само за тях, но е и изключително тежко и неприятно изживяване за родителите. Толкова е трудно да гледате детето си да страда, докато сърбежа и дискомфорта развалят цялото му настроение и навици за сън.

Научете повече

Мъж с раздразнена кожа на лицето

Екзема по лицето

Екземата се появява най-често в областите с малък „запас от кожна бариера“ (области с по-уязвима кожа), което е причина много хора да страдат от екземи по лицето и шията. Както страдащите от екзема знаят, възпаленията или хроничната екзема по лицето може да са много неприятни от физическа и емоционална гледна точка.

Научете повече

Жена, която мие лицето си на мивка

Може ли стресът да причини екзема?

Стресът е широко понятие, което включва различни емоции като безпокойство, лошо настроение, потиснатост, дори паника, които водят до общо негативно усещане. Може да се прояви по различни начини и може да се разпространи във всеки аспект на Вашия живот, без да го желаете.

Научете повече

Пишещ човек с кафе.

Дневник за здрава кожа

Ако имате чувствителна кожа или страдате от екзема, или от други кожни състояния като акне или кожни раздразнения, е добре да сте наясно с някои фактори, които могат да предизвикат възпаление – например твърде много слънце, дразнещи сапуни, различни храни или дори напрегнат ден. Когато става въпрос конкретно за екзема, науката ни казва, че редица фактори извън генетичния, включително околната среда, физическите дразнители и алергените, могат да допринесат за или да причинят възпаление .

Научете повече

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу: https://www.bayer.com/bg/bg/pharmacovigilance